Sunday, April 1, 2012

Dagboek van een klotejaar

Net het boek 'Dagboek van een Klotejaar' van Saci Lloyd uit en ik ben tevreden. Ja, ja, mijn kritische brein vind het een goed boek :P Voor degene die het niet kennen, hier een korte beschrijving.
Het verhaal speelt zich af in 2015, de wereld is naar de vaantjes aan het gaan en Engeland voert als eerste maatregelen in om CO2 uitstoot te verminderen. Wat volgt is rantsoenering. Alle inwoners krijgen CO2 kaarten die ze telkens als ze iets op elektriciteit of iets CO2 uitstotend gebruiken moet scannen. Als je over je jaarrantsoen gaat, zal de overheid je van het stroomnet halen en heb je niets meer. Laura is 16 en houdt nauwgezet een dagboek bij en vertelt zo aan ons wat dat doet met haar, haar familie, haar liefdesleven, haar band The Dirty Angels en Europa.
Het is een goed geschreven, grappig, emotioneel en verrassend boek. En vooral heel realistisch. Tijdens het lezen dacht ik de hele tijd aan hoe dat ook wel in het echt bij ons zou kunnen gebeuren als het zo verder gaat met de wereld. Zeer confronterend. Vooral het einde is zeer goed. Dankuwel Saci om niet zo'n voorspelbaar, lame einde te schrijven. Zeker lezen!

www.google.be

No comments:

Post a Comment